UN PUZZLE DE SOLUTII – ZIUA 1

O soluție pe zi

și o recomandare muzicală

Din punctul de vedere al sănătății mintale, o rutina ne aduce un sentiment de control și confort psihologic. Un studiu din 2011 al Universitățtii din Tel Aviv a concluzionat că o cantitate sănătoasă de comportamente repetitive reduce aparitia anxietatii, insomniile și depresiile.Există diverse tehnici preluate din terapiile cognitiv-comportamentale care ne pot menține într-o stare bună de sănătate mintală și vitalitate optimă.Aceste tehnici sunt la îndemăna noastră , ne pot echilibra energia, forța vitală, permițăndu-ne să întâmpinăm cu calm stresul, eforturile și solicitările vieții cotidiene, mai ales astăzi  cănd distanțarea socială poate fi folosită în avantajul nostru și poate însemna creștere și dezvoltare personală

Un început pozitiv

O noua zi, un nou început-profită la maxim de ea

Felul in care ne incepem ziua este esențial. Dispoziția sufletească și atitudinea din primele minute de trezire stabilesc tonul pentru restul zilei.Așa încât începe fiecare zi așa cum ai vrea să continue- vesel, entuziast,  recunoscător, plin de energie și cu bucurie.

Tocmai te-ai trezit? Ești la începutul unei zile nou-nouțe. Ce vei face în următoarele cinci minute poate să afecteze profund întreaga zi. Așa că începe așa cum ai dori să continui.

La trezire nu sări imediat din pat –petrece un timp devenind conștient de propriul corp-întindeți corpul, îndoind ușor brațele deasupra capului.

Împrospătează-te cu un duș, pentru reîncărcare cu energie a corpului și pentru îmbunătățirea imunității psihice si fizice.

Îmbracă-te frumos, să îți placă-felul cum îți alegi hainele te poate ajuta la îndeplinirea scopurilor din ziua respectivă. Ține seama de sfaturile cromatice în alegera hainelor care să îți asigure o stare bună de spirit

Intâmpină ziua cu un zămbet, un cuvânt frumos pentru celălalt și o întindere a corpului sau poate o imbrațișare. Ține minte că tu și numai tu ai puterea să faci din această zi orice-ți dorești. Nu irosi această șansă! Pune-ți ordine în psihic și fă din această zi cea mai frumoasă zi din viața ta!