UN PUZZLE DE SOLUTII – ZIUA 11

Recomandare film(scurt metraj)
Recomandare muzicala

Astăzi o noua zi se deschide pentru tine! Este despre creativitate! Despre ce poți face tu, acolo unde ești cu mijloacele de care dispui! Conferă esență și strălucire creativității tale!  Și tu poți contribui la crearea noului! Orice subiect dispune de un potențial creativ! Nu îl irosi, dacă el începe să se manifeste! Pornește de la o idee, informează-te, documentează-te! Apoi vei vedea cum ideeile tale se structureaza și cum apare soluția! Nu îți rămâne apoi decât să verifici cum lucrurile prind contur.

Experimentează creativitatea în izolare, acum când petreci mai mult timp cu tine, în compania ta! Acest lucru este benefic și pentru cantitatea de neurotransmițători din creier care necesită un echilibru. Domolește dopamină, adrenalina, serotonina, care este hormonul fericirii! Dopamina este hormonul ce-i stimulează pe marii artiști, pentru că le trezește și menține ridicată concentrarea Acești neurotransmițători conferă o stare de euforie, conduc la o gândire mult mai clară, dau multă energie. Dar trebuie ținuți în frâu, pentru că prea multă euforie este dăunătoare, la fel ca și lipsa ei.

 Ce poți face mai exact? Cu siguranță există un domeniu care îți place și pe care nu ai avut timp să-l explorezi. Descătușează-ți creativitatea și vei vedea ce iese! Scrisul poate fi un lucru creativ, o formă de autoterapie, iluminând trecutul și ajutându-ne să ne înțelegem în prezent. Scriind liber poți să-ți elimini blocajele emoționale, poți să-ți descătușezi creativitatea și ai de câștigat în toate domeniile vieții. Desenul și pictura, dacă ești pasionat de culoare poate fi un proces terapeutic și revelator. Cum începi? Dacă ți se pare greu, mai întâi joacă-te! Incearcă să pictezi pe un fond muzical. Te va stimula. Încearcă să pictezi legat la ochi. Vei fi surprins de rezultate! Și dacă simți apoi să mai faci o altă pictură, datează și semnează pictura anterioară! Crează-ți un site pe SimpleSite sau un blog unde să-ți expui operele și să împărtășești și cu alții noile tale pasiuni! Un blog sau un site poate fi de asemenea o creație, sau de ce nu un canal de you tube unde poți crea conținut! Fotografiază, experimentează, joacă-te cu lumina și pictează cu lumina ce se vede de la balconul tău. Cu siguranță vei întâlni o pisică dornică să îți fie model, o albină harnică cu găletușele pline de polen, un copac frumos, un apus sau un rasarit, sau chiar cerul înstelat. Ascultă și crează muzică! Există multe mici progrămele la un click distanță care te ajută să creezi muzică. Intoarce-te la natură și crează un ansamblul floral. Bucură-te de culoare, alege un ghiveci arhitectural și colorat. Îl poți personaliza chiar tu. Grădinăritul ne îmbunătățește starea fizică și mintală, deci mai puțin stres, mai multă liniște! Dansează cu familia ta, ajută la creșterea nivelului de dopamină din creier, ceea ce te va face mai creativ. Aromaterapia înseamnă de asemenea creație și atunci când nu dispui de un aromatizator poți fi cu atât mai creativ în combinarea aromelor. Folosește așadar ce ai la îndemână- mirodenii, bețișoare parfumate, cuișoare, lumânări parfumate, uleiuri esențiale.  Creează design în jurul tău! Mixează vestimentația ta și a celor din jurul tău! Dacă ai o soră sau un frate mai mic, fii profesorul lui în materie de creativitate.Veselia, bucuria și fericirea sunt cele care impulsionează un bun randament intelectual și vital! Cu siguranță tu ești cu mult mai creativ, iar ideeile tale sunt geniale!

Deci focus pe creativitate! Fii creativ și hai în clasa virtuală!  Descoperă și treci pe modulul creativitate!

Prof psih Violeta Mușunoiu-Hoton