Un puzzle de solutii – ziua 12

Recomandare de carte

O zi nouă și productivă ! Acum se scrie viitorul tău! În fiecare zi! Viitorul este disponibil acum! Astăzi este despre imaginația creatoare, despre vise, motivație, visul tău de perspectivă. Astăzi este despre tine! Imaginația creatoare este cea mai valoroasă formă a imaginației, care stă la baza creației autentice. Nu o irosi! Deschide întreaga scenă la tine acasă. Fii actorul și regizorul propriei vieții.

            Utilizează-ți capacitățile mentale native , lucrează la visul tău, fii activ, flexibil empatizează cu oamenii care au reușit. Stabilește-ți obiective pozitive, evaluează-te corect și obiectiv, stabilește-ți  planuri de îndeplinire. Începe cu lucrurile mici. Ele dau savoare vieții. Bucură-te de lucrurile mici, ca apoi să te poți bucura de lucrurile mărețe din viața ta!

Reveria este acea visare cu ochii deschiși, când te lași prins într-un flux de imagini și idei care merg în direcția dorințelor tale. Are efecte relaxante. Dar nu e de ajuns. Îți mai trebuie ceva. Acel ceva se numește motivație. Motivația care să pornească conduita, să activeze, să orienteze, să susțină și să potențeze activitatea ta. Dacă ești la final de ciclu școlar(clasa a VIII a sau a XII a) cu siguranță ți-ai setat drumul sau poate încă explorezi. Informează-te din ghiduri specializate, adoptă o atitudine pozitivă, de reușită, deoarece un mod pozitiv de a vedea lumea îți mărește încrederea, o bună organizare a activității de învățare combinată cu activități de timp liber și de relaxare ajută. Este necesar acum să fii flexibil, dar să îți organizezi foarte bine timpul, agenda,  obiceiul de a studia și capacitatea de a lucra independent. Continuă eforturile, depășește frustrările momentelor, înțelege perspective lumii de mâine, controlează-ți ce e în controlul tău, cuvintele tale alegerile tale, eforturile și greșelile tale, proiectele și acțiunile, comportamentele și atitudinile Iată deci suficiente lucruri pe care le poți controla acum.

Visează! E gratuit! Visul de perspectivă te poate duce departe. Marii oameni au început cu un vis și au muncit la împlinirea lui. Visul de perspectivă presupune o proiecție mintală a drumului propriu, conform cu disponibilitățile pe care le ai, la care se adaugă punctele tale forte, scopul, atitudine pozitivă și un strop de optimism.Adesea obiectivele proprii sunt ca un ghid. Ne marcam astfel drumul și este util să facem o listă cu obiective. Cu ce ne propunem mai exact. Apoi este necesar să căutăm toate acțiunile posibile care ne-ar putea ajuta în  atingerea obiectivelor. Din acțiunile propuse de tine unele vor fi mai ușor de îndeplinit. Începe cu ce e mai ușor, asta îți va da incredere să continui și să finalizezi. Este foarte important cum îți planifici activitatea și studiul și cum te organizezi pentru a-ți îndeplini visul.Așadar organizează, anticipează și perseverează.

Autoprețuirea, acceptarea, necăutarea perfecțiunii sunt antidoturi atât pentru anxietate, starea de neliniște care se poate instala atunci când nu avem visul de perspectivă foarte bine conturat, cât și pentru starea ta de bine. Învață să te relaxezi, respiră și vei vedea cum se realizeza o fixare generatoare de liniște, benefică pentru studiu și creație.

 Urmează-ți visul! Think BIG! Hai în clasa virtuală, acolo visele pot începe să prindă contur!

Prof psih Violeta Mușunoiu-Hoton