Un puzzle de solutii – ziua 13

Recomandare muzicala pentru bunici
Recomandare muzicala pentru parinti
Recomandare muzicala pentru tine

Este week-end! Bucuria week-end-ului nu trebuie să îți lipsească, acum în izolare. Așadar încarcă-te cu energie, entuziasm și voie-bună. Reîncarcă-ți bateriile! Dacă nu ești într-o dispoziție bună, nu sta să se accentueze. Împrospătează-te cu un duș, îmbracă-te frumos, să-ți placă și treci pe modulul week-end. Schimbă-ți dispoziția cu ajutorul muzicii. Terapia prin muzica sau (meloterapia) este o tehnică puternică și totodată simplă, care poate transforma în scurt timp dispoziția sufletească. D e asemenea te poate ajuta să scapi de stres și să-ți sporești nivelul de energie. Începe să îți schimbi starea de spirit ascultând timid muzica în căști. E momentul tău și e pentru tine! Terapia prin muzică funcționează  prin antrenare. Astfel te sincronizezi cu pulsul muzicii. La început poți alege o muzică în acord cu starea ta de spirit în care te afli, mai lentă sau mai rapidă. Apoi, treptat, poți să-ți schimbi starea de spirit, modificănd selecția muzicală. Simplu! Și nu uita e week-end!

                Dacă starea ta de spirit s-a schimbat, și te  asigur că s-a schimbat, pregătește-te de un concert, la un click distanță. Îi poți antrena pe toți cei din casă. You-tube poate oferi experiențe frumoase pentru toate generațiile, iar puțină cultură muzicală nu strică. Cred că ai vazut încă din intro am pregătit trei concerte pentru bunici, pentru părinți și pentru tine. Îți propun să păstrezi formatul, alternănd aceste concerte transgenerationale. Pregătește muzica întrebăndu-i pe cei dragi ce muzica ascultau când erau de vârsta ta, iar seara invită-i la concert. Tu ești DJ-ul. Poate fi distractiv. Poți face limonadă pentru un boost de energie, și ca să te simți ca la un concert.  Invită-i pe cei dragi la un concert în living, pe canapea. Puteți chiar dansa, dansul eliberează atât mintea, cât și trupul. Biodanza este o formă de terapie prin dans, în care fiecare tip de dans și muzică sunt alese cu grijă pentru a avea efectul psihologic scontat. Biodanza la domiciliu îți oferă imboldul necesar și îți crează dispoziția necesară pentru concert.

                Nu uita este week-end! Este week-end-ul tău! Bucură-te, energizează-te, schimbă-ți dipoziția sufletească, încarcă-ți bateriile! Și pentru că bunicii sunt fantastici mai merita un link https://www.youtube.com/watch?v=0Jb6NixZKaY.

Prof psih Violeta Mușunoiu-Hoton