Un puzzle de solutii – ziua 14

O soluție pe zi, o recomandare https://www.catbox.ro/pachet-cadou-secretele-succesului-tehnici-de-dezvoltare-personala.html?utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=g

Recomandare muzicala

Astăzi este despre începuturi! Începuturi productive, începuturi de activități, un start de săptămână. Un început poate aduce ceva nou, ceva interesant în viața ta. Setează-ți mintea în așa fel încât să aștepți noile începuturi fără teamă, cu entuziasm și cu cât mai puțină incertitudine. Da, într-adevar începuturile aduc o oarecare incertitudine. Dacă te raportezi constructiv, energic, cu entuziasm, creativitate, emoție vei vedea diferența unui start bun. Dacă ai tendința să procastinezi, să te lamentezi, să nu finalizezi lucrurile, schimbă un pic direcția și vezi ce se întâmplă! Procastinarea este un comportament caracterizat prin amânarea acțiunilor pentru mai târziu. Psihologii citează adesea procastinarea ca fiind un mecanism de combatere a anxietății asociat cu începerea sau finalizarea unei sarcini sau a unei decizii. Organizează-ți începutul, anticipează, planifică-ți următoarea zi! Dacă vrei ca începutuile tale să fie productive, planifică-ți ziua încă de seara. Această rutină îți va lua doar cinci minute la finele fiecărei zile. Totodată planificarea îți permite să fii calm, centrat, stăpân pe situație..

Verifică-ți agenda !Fă-ți o listă cu toate activitățile și sarcinile pe care le ai de îndeplinit. Folosește creioane colorate pentru a da un plus de culoare vieții!

Segmentează-ți ziua. Divizează ziua ,ore pentru învățarea virtuală, relaxare și timp liber, ceva de citit  interesant, sport la tine în living, activități cu cei dragi și alte lucruri care te ajută să te eliberezi și să îți găsești pacea interioară

Avântă-te în necunoscut ca să înveți.  Folosește platformele de învățare agreate de școala ta, dar și alte site-uri științifice pe care le poți distribui și altor colegi https://www.descopera.ro/

 Acumulează noi experiențe.  Pornește la drum fără teamă, căci viitorul de asta e viitor, ca să fie incert. Nu-ți fie teamă de surprize, doar descoperă-le si bucură-te de locuri noi, chiar și vizitate virtual, de prieteni noi și de situații noi, care vor face din tine însuți un om nou.

Urmează-ți scopul. Dezvoltă-te personal cu recunoștință pentru tot ce te înconjoara. Este motivul pentru care trecem prin toate greutățile și pentru care ne trezim dimineața.

Dacă ai terminat cursa, treci la linia de start pentru una și mai lungă. Ieșirea din zona ta de confort asigură creșterea, dezvoltarea, evoluția.

Începuturile înseamnă provocări și oportunități, experiențe, călătorii care duc la destinații.

Trezește-te în zorii zilei cu inima înaripată
Și mulțumește pentru această noua zi, 
În care ai oportunitatea de a iubi’’
Kahlil Gibran –Opere complete

Prof psih Violeta Mușunoiu-Hoton