Un puzzle de solutii – ziua 15

Recomandare de carte

O nouă zi, profită la maxim de ea! Atitudinea ta la trezire  stabilește tonusul pentru întreaga zi! Așa că întâmpină ziua cu un zâmbet, energic, prezent, centrat, conectat cu tine și cu ceilalți. Doar tu și numai tu ai puterea să faci din această zi orice-ți dorești! Ieși din zona de confort, chiar dacă aceasta îți oferă o oarecare siguranță. Zona de confort este un comportament , care operează , într-o condiție de „ anxietate neutră”, folosind o serie de comportamente pentru a atinge un nivel constant de performanță, fără prea multe riscuri .  Zona ta  de confort desemnează o stare mentală în care  tu rămâi pasiv înaintea evenimentelor pe care le trăiești,  dezvoltând o rutină în care nu se mai produce învățarea. Și da în aceste vremuri căutăm siguranța, rutina. Totuși învățarea  adevărată, presărată cu experiențe noi începe acolo unde se termină zona de confort, spun oamenii de succes. Zona de confort este pătrățica care te face să te simți în siguranță, dar nu oferă nimic mai mult decăt atât. Depășește această pătrățică și colorează-ți viața fără un contur prestabilit, înaintând , explorând , experimentând! Blocajele emoționale se risipesc atunci când ieșim din zona de confort. Toți oamenii mari au ieșit din zona de confort pentru succesul lor. La început poți simți un disconfort la ieșirea din zona de confort, dar apoi intervine desensibilizarea, te vei obișnui și vei deveni  creativ, autentic, asortat cu felul tău de a fi, responsabil și asumat.Concentrează-te pe lucrurile positive din viața ta și vei fi uimit să constați cât de multe alte lucruri pozitive încep să se întâmple. Zona de confort te menține în siguranță, dar în același timp te ține captiv. Iată ce ai de făcut mai concret.

Informează-te ! Acum ai timp suficient pentru creație, pentru visul tău-#stamacasa te ajută.

Caută mentori! Uită-te la oamenii care au reușit! Sunt mulți titani în cărți, pe internet și chiar în viața reală.

 Arde corăbiile, la figurat,  pentru a nu te mai putea întoarce, și astfel acționezi doar în direcția visului tău.

Renunța la rutina zilnică – Combate rutina zilnică prin mici modificari –fă unele lucruri diferit și observă diferența

Extinde-ți în permanența zona de confort asta înseamnă că vei face un lucru nou de atât de multe ori, încat va face parte din zona ta de confort.

Timpul s-ar putea să fie singurul lucru din lume pe care nu-l poți negocia. Așa că încearcă, ieși din zona de confort, crează, învață, navighează inteligent pe net, îngăduie-ți să crești, să te dezvolți, să evoluezi. E timpul tău! Începe acum cu clasa virtuală și extinde zona ta de confort!

Prof psih Violeta Mușunoiu-Hoton