Un puzzle de solutii – ziua 19

O nouă săptămână ți se deschide în față. Fii la înălțime și în această săptămână! Ești la manșă, pilotează lin, pas cu pas. Decolează către succes! Urmărește zborul avioanelor dar și piloții! Fii la manșă și din când în când pe pilot automat. Această subtilă funcție a creierului pe care o numim pilot automat, ne ajută să ne organizăm și să ne mobilizăm într-o fracțiune de secundă. Subconștientul va alege automat modul de reacție, pentru că așa ai acționat în trecut în situații similare, și acesta a devenit un comportament al tău. Dar pilotul automat înseamnă ca nu traiești viața în prezent, ci să acționezi pe baza experiențelor din trecut.  Pilotul automat din subconștient conduce în locul tău. Folosește mai mult modulul play decât replay, acționează în loc să reacționezi și vei vedea diferența. Acțiunea este opusul reacțiunii. Când acționezi, tu ești cel care decide dacă să facă un lucru sau altul, când reacționezi, tu nu ești cel care controlează viața ta. Când ești pe pilot automat, nu controlezi nimic. Dezvoltarea personală nu poate exista fără oprirea pilotului automat. Când ești la controlul ființei tale viața devine reală, tu ești real. O să iei decizii și o să simți cu adevarat că te-ai dezvoltat!

Așadar începe să pilotezi, să fii la manșa vieții tale și să decolezi către succes. Succesul începe cu pași mici, savurează fiecare pas, învață din experiențele trecute și fii prezent, centrat, conectat cu tine și cu tot ce este în jurul tău. O abordare axată pe prezență și acțiune  ofera urmatoarele avantaje:crește capacitatea de concentrare, crește motivația, oferă o mai bună înțelegere asupra modului în care trebuie să înveți, oferă starea de bine a momentului, te ajută să devii conștient de faptul că îți îmbunătățești performanțele, îmbunătățește gândirea reflexivă și ascute intuiția. Cum să acționezi ca un pilot adevărat în cinci pași care te vor duce către success?

Conștientizează ,fii concentra pe tot ce este în jurul tău, să nu îți scape nimic mai ales în cazul învățarii!

Planifică, organizează, reorganizează, recadrează  –  nu este nevoie să ai un un plan elaborat, ci doar scopul și  câteva  obiectivebine definite, dacă ceva nu merge, atunci recadrează

Execută primul passuccesul începe cu un prim pas care iți dă înceredere să mergi mai departe, să continui, să finalizezi

Notează rezultatele, fă check list-ulDupă ce ai început incursiunea ta, la un anumit interval de timp, măsoară nivelul, vezi dacă totul funcționează corect la începutul călătoriei, pe parcursul ei și la decolare, așa cum face un pilot adevărat.

Mobilizarea este cheia succesului

Nu te opri până ce nu îți atingi obiectivele, până nu ai ajuns la destinație, astfel încât să poți savura succesul.

Hai în clasa virtuală! Fii pilotul care reușește să ia deciziile cele mai bune! Decolează și aterizează cu succes!

Prof psih Violeta Mușunoiu-Hoton