Un puzzle de solutii – ziua 2

Recomandare de carte Girl BOSS

O noua zi, un nou început-Hai în clasa virtuală!

Tocmai te-ai trezit ! Ești la începutul unei zile care mâine va fi istorie. Alege să ai ce povesti cu recunoștință pentru această zi.

E ora 8, ia startul! Trezește-te într-un mod plăcut, improspătează-te cu un duș energizant, rostește câteva afirmații pozitive și vei fi pregătit pentru ziua care urmează. Un mic dejun energizant îți va da startul.

Nu sta în pijamale, acestea sunt adecvate și confortabile noaptea.Dacă ești adolescent probabil preferi o pereche de blugi confortabili și un tricou sau cămașă. E foarte bine și așa. Poți intra cu succes în clasa virtuală.

Dacă ești profesor sau părinte care lucrează de acasă atunci lucrurile se schimbă un pic.Când trebuie să inspiri respect și atenție alege un sacou clasic, luat cu un deux piece.Dacă vei alege culoarea negru pentru sacou e foarte bine așa .Negru îți dă încredere și exprimă forță.Totuși pentru un impact maxim , e bine să combini negru cu alte culori, altfel te poate face să pari distant, inabordabil, glaciar.

După cum susțin cromoterapeuții, culorile hainelor noastre de lucru pot influența totul, de la dispoziția noastră și încrederea în noi, până la felul cum suntem percepuți de către cei din jur.

Asortează-ti culorile pe care le porți cu sarcinile curente și vei avea o zi reușită.

Poți alege o culoare pe zi pe care să o venerzi accesorizând hainele și obiectele din jurul tău(un buchet de flori, copeta unei cărți sau orice altceva ce te inspiră )

Așadar am ales culorile spectrului ROGVAIV. Și tu poți alege culoarea zilei în funcție de cum te simți.

Atrage atenția cu ROȘU-această culoare te împinge în prim –plan, este energică, vibrantă și inspiră încredere.Alege un accesoriu roșu dacă vrei să faci impresie. Roșu te face să te simți aventuros, dacă te temi de o întrevedere sau de o anumită sarcină, dacă simți că îți lipsește energia sau ai o dispoziție proastă, impulsionează-te cu roșu. Nu trebuie să fie un ansamblu complet roșu. Chiar și o eșarfă sau o cravată te ajută sa redevii încrezător în propriile posibilități.

Fii creativ cu PORTOCALIU-portocaliu este culoarea căldurii, a vitalității și a creativității-stimulează scoarța cerebrală să încerce noi idei, noi metode de lucru. Portocaliu caisă inmulțește ideile creatoare și favorizează spiritul artistic.

Fii încrezător în GALBEN-accentuează stima de sine.Este o culoare prietenoasă, comunicativă. Folosește această culoare în cantități moderate, când vrei să stimulezi conversația și dialogul.

 Fii fascinant în VERDE sau turcoaz-Aceste nuanțe atrag oamenii către tine și îi fac să te vadă într-o lumină favorabilă.Este o culoare utilă atunci când faci o prezentare sau ții un discurs.

Fii calm cu ALBASTRU-culoare ideală atunci cănd vrei să aduci calmul și centrarea în ziua ta de lucru. Este util și în stările conflictuale deoarece înăsprește asperitățile. În plus este culoarea anului 2020.

Simte-te special în culoarea VIOLET/indigo-este culoarea spiritualității, alege această culoare cănd vrei să transmiți ceva. Este amestecul de roșu cu albastru

Și am inclus și ROZULpentru aspectele terapeutice

Inspiră dragoste cu ROZ -culoare caldă, care inspiră calmul și grija pentru cei din jur, așa că poate fi utilă pentru cei care au profesii legate de îngrijirea oamenilor

Poartă puțin roz când vrei să liniștești sau să aduci calmul în jur

Acum ca ți-ai ales culoarea zilei, poart-o cu încredere și hai în clasa virtuală!

Prof psih Violeta Mușunoiu-Hoton