Un puzzle de solutii – ziua 21

Recomandare muzicala

O  zi nou-nouță se deschide astăzi odată cu răsăritul soarelui! Rămânem energici! Rămânem active, planificăm și prioritizăm organizându-ne ziua. Și învățăm ceva de la fiecare zi! Astăzi când planeta respiră, noi avem mai mult timp, mai multă tihnă și este important să gândim  și să acționăm sustenabil. Mai puțin înseamnă adesea mai mult! Observă asta în toate situațiile de viață! Fă mici schimbări în stilul tău de viață, cu lejeritate și vei vedea că acestea vor îmbunătății calitatea vieții. Adoptă o cultură a onestității și a încrederii! Te vor ajuta în foarte multe situații de viață. Împiedică atât consumul excesiv cât și egoismul! Respectă-te pe tine însuți și pe ceilalți trăind în armonie cu tot ce te înconjoară. Poartă-te cu ceilalți cum ai vrea să se poarte și ei cu tine și arată respect pentru tot ce te înconjoară-lucruri, animale, ființe! Arată respect față de timp, oameni, planetă! Planifică, organizează, reciclează! Și animează totul cu multă emoție !

Creează-ți un spațiu frumos de învățare,  altul de relaxare, nu sta în pijamale toată ziua și adoptă un cod vestimentar potrivit cu activitatea pe care o faci.Acordă timp suficient pentru fiecare activitate pe care o faci, și pauze între activități pentru a-ți încărca bateriile pentru ce urmează. Acest lucru se numește planificare. Și dacă nu faci tu asta, cei din jurul tău vor lua inițiativă și îți vor planifica ei ziua, săptămâna,luna, anul, viața.

Organizează-ți viața, timpul, spațiul și vei vedea diferența! Caută activități gratuite, cursuri și webinarii gratuite  care sunt la un click distanță. Sunt foarte multe cursuri gratuite pe www.coursera.org despre problemele globale ale lumii, impactul pe care îl avem asupra schimbărilor climatice, protecția mediului, drepturile omului.

Reciclează, reutilizează, reîncarcă!  Forța celor 3 ,,R’’! Găsește modalități de valorificare a lucrurilor pe care le deții, dându-le alte reutilizări și alte funcționalități, mai degrabă decăt să le înlocuiești cu altele noi. Astfel ne dorim în mod firesc  să ne asigurăm că toată lumea are acces corect la aceleași resurse. Zilele pe care le trăim acum sunt un repaus pentru planetă aflate la intersecția dintre viața noastră cotidiană și natura care își urmează cursul firesc. Fă mici schimbări în viața de toate zilele, penru a economisi apa, energia, pentru a reduce pierderile sau pentru a trăi mai sustenabil. Aceste mici eforturi la scară redusă au efect de bulgăre de zăpadă. Reciclează separând gunoiul. Hârtia, metalul, cauciucul,sticla, plasticul pot fi reciclate, sau reutilizate pentru a crea produse noi. Așa că reciclând  susținem procesul și reducem  cantitatea de resurse naturale pe care o folosim. Valorifică articolele existente prin proiecte creative.  Micul efort pe care îl faci pentru a trăi sustenabil înseamnă foarte mult pentru planetă. Iar să fii ECO e nu doar plăcut dar și util. Gândește sustenabil în termeni de creație și inovație și vei vedea că lucrurile din  jurul tău se schimbă, lumea se schimbă, Planeta Pământ în sfărsit respiră! Hai în clasa virtuală, învață și o lume întreagă ți se va deschide!

Prof psih Violeta Mușunoiu-Hoton