Un puzzle de solutii – ziua 23

Săptămâna ta se apropie de final. Un week-end minunat ți se deschide în față! Este momentul dedicat reflecției și analizei întregii săptămâni, dar și momentul tău de răgaz în care îți dorești să faci altceva.Week-end-urile sunt numai ale tale. Relaxează-te, distrează-te, simte-te bine!

Relaxează-te! Relaxarea , în psihologie,  este starea emoțională în care o ființă se detensionează. Relaxarea este o formă de extaz blând care provine din lobul frontal al creierului. Astăzi îți propunem  meditația Heartfulness, o formă simplă de meditație pe care o putem practica chiar și acasă. „În această meditație, facem sugestia că există lumină în inima noastră. Acest lucru funcționează ca un proces de transmisie, în care energia divină de la sursă este transmisă în inima” spune Dr. Haresh Mehta, medic cardiolog.

 Te poți de asemenea relaxa cu cărțile tale de dezvoltare personală. Dezvoltarea personală înseamnă învățare și experiențe proprii. Există numeroase cărți care te ajută să te dezvolți personal. Poți alege ,,Limbajul corpului’’ – Isabelle Duvernois , ,,Inteligența emoțională’’ – Daniel Goleman,  ,,Cum să învingi grijile și stresul’’- Dale Carnegie,  ,,12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru’’- Jordan B. Peterson, ,,Puterea Gândului’’ – Milton Cameron, ,,Secretele supreme ale încrederii depline în sine’’ – Robert Anthony

Distrează-te! Schimbă-ți dispoziția sufletească și treci pe modulul week-end. Muzica îți poate fi alături și în acest week-end. Alege un concert sau festival virtual la care ți-ar plăcea să mergi, când restricțiile de coronavirus se vor ridica și tu vei fi în siguranță! Poate  Electic Castle, Untold sau Neversea!

Simte-te bine! Starea de bine este un indicator al calității vieții .O plimbare, chiar şi de câteva minute, în natură creşte şansele de a ne simţi mai bine. Stabileşte o conexiune cu natura, chiar dacă locuieşti într-o zonă urbană .  Un colţişor de natură nu e niciodată imposibil de găsit. Păstrează distanța socială și aşează-te pe iarbă, renunţă câteva minute la încălţăminte, în timp ce poți savura o limonadă de lămâi proaspete pe care tocmai ai făcut-o.

Starea de bine se manifestă la nivel mintal, prin gânduri pozitive, de linişte şi echilibru interior, la nivel emoţional  se observă împlinire, linişte, comunicare, recunoștință, dăruire, armonie iar la nivel fizic se remarcă o energie vitală, pozitivă.

Alege să ai un week-end frumos, dezvoltă-te personal, alege o lectură plăcută, o muzică care îți  place, dansează, cântă, mergi la un concert virtual pe you-tube,  antrenează-i și pe cei din jurul tău, bucură-te de lucrurile mici. Lucrurile mici dau savoare vieții! Petrece timp de calitate cu tine și în compania celor dragi!

Prof psih Violeta Mușunoiu-Hoton