Un puzzle de solutii – ziua 24

Recomandare muzicala

Începe cu noi această săptămână excelentă! Întămpină săptămâna cu noi  perspective! Spune,,nu’’neprevăzutului! Siguranța și încrederea în sine ne permit să facem față noilor provocări și să abordăm perspectivele cu optimism. Perspectivele sunt benefice pentru că oferă adesea o atitudine pozitivă asupra vieții.  

Artistul vede perspectiva  ca o metodă de construcție a imaginii tridimensionale pe un plan bidimensional care pornește de la reconstituirea procesului vederii umane .Perspectiva este definită ca o tehnică și o manifestare artistică  (Le petit Larousse -1993 pag. 769)

Dicționarul explicativ definește perspectiva  ca un fel particular de a vedea lucrurile, un aspect sub care se prezintă lucrurile, un punct de vedere.   De asemenea perspectiva  înseamnă posibilitatea realizării sau a desfășurării în viitor a unui plan, a unei acțiuni,  luând în calcul posibilitățile  de viitor .

Teoria perspectivei  (sau Prospect Teoria) este o teorie a psihologiei cognitive care descrie modul în care oamenii aleag între alternative care implică un risc , în cazul în care rezultatele sunt incerte.

Teoria a fost dezvoltată de Daniel Kahneman și Amos Tversky în 1979.  Autorii  au argumentat faptul  că o pierdere are un impact emoțional mai mare asupra oricui decât câștigul echivalent. Deci, probabil, o persoană  va încerca să evite o pierdere mai mult decât să încerce să câștige . Perspectivele sunt de obicei ignorate în realitate datorită capacității de adaptare conjuncturală.

Pentru a evita neprevăzutul este absolut necesară organizarea, care va duce către perspective noi. Joacă-te cu perspectiva, crează perspectiva exact așa cum face artistul în artă. Pentru a reduce disconfortul pe care îl crează lipsa perspectivei  este necesară organizarea vieții și fixarea unor reguli în programul de rutină.

  • Fixează o oră de trezire, aceeași oră zilnic te ajută să-ți organizezi ziua cu succes!
  •  Nu procastina !Amânarea  momentului de începere a sarcinilor de învățare duce  către alte amânări.
  • Recunoaște-ți și acceptă propriile  limite! Este o parte importantă a succesului!
  • Amenajează-ți spațiul de învățare-combate sindromul biroului ,,nesănătos’, elimină dezordinea.
  • Progresează în învățare-învață mereu ceva nou-o limbă străină absolut  nouă, sau orice intră în sfera ta de interese!
  • Concentrează-te, fii atent în jurul tău și totuși relaxat! Fii  un observator calm!
  • Fii pozitiv-încearcă să repeți o afirmație pozitivă, potrivită pentru tine, în gând ,deoarece  aceasta acționează ca o comandă directă către subconștient de exemplu-,,Ia startul acum! Campionul care ia startul se consideră deja un învingător!’’, ,,Sunt creativ și îmi vin idei minunate!’’
  • Acordă timp pentru relaxare- echilibrează-ți energia,  nu acționa cu deficit de energie sau surplus de energie, ambele situații duc la oboseală. Alternează timpul de învățare cu cel de relaxare și adaugă în rutina ta și un pic de sport!
  • Anticipează, planifică următoarea zi!  Organizarea duce către succes!

Hai în clasa virtuală! Dorește-ți mai mult! Nu renunța niciodată! Ieși din zona ta de confort! Atinge-ti potențialul maxim!

Prof psih Violeta Mușunoiu-Hoton