Un puzzle de solutii – ziua 28

Recomandare de carte

O zi  binecuvântată, adăugată la colecția sufletului tău! Astăzi este despre finalul proiectului nostru ,,Un puzzle de soluții și un nou început cu deprinderi sănătoase ,pentru tine, dragă adolescentule!

Proiectul ,, Un puzzle de soluții a ajuns la final’’. Au fost 28 de zile pline dedicate ție, adolescent frumos!  Am abordat alături de tine, dragă adolescent,  subiecte pline de sens care să te ajute în dezvoltarea ta  personală. Am început timid, așa ca tine, și am analizat  rutina ca și confort psihologic, am vorbit despre psihologia culorilor, despre cum să-ți creezi amintiri frumoase, despre afirmații pozitive și mindfulness, despre vulnerabilitate și curaj, despre experiențele senzoriale atât de plăcute pentru suflet, despre reziliență și adaptabilitate, despre timpul tău de creștere și dezvoltare, despre învățarea on –line și resursele ei prețioase(R.E.D), despre creativitate și descătușarea ei, despre reverie și visul de perspectivă, despre începuturi benefice și ieșirea din zona deconfort, despre autonomia ta care vine la pachet cu responsabilitatea, despre caruselul emoțiilor, despre conștientizările tale și organizari care duc spre succes, despre voluntariat ca o parte frumoasă de a-i ajuta pe ceilalți, despre situațiile de criză pe care le poți gestiona cu succes, despre relațiile tale frumoase și armonioase, despre perspective, urgențe și prioritizări, despre sustenabilitate și forța celor 3 ,, R’’ despre recunoștință ca un sentiment înălțător.Am fost cu tine și în week-end-urile tale pline de enegie, ne-am bucurat împreună, am dansat, am cântat, am vizitat locuri virtuale, ne-am îmbogățit sufletește.

Cele 28 de zile ale proiectului sunt deprinderile sănătose pe care tu, dragă adolescentule le-ai câștigat. Ai căpătat deprinderi senzoriale, deprinderi de gândire, deprinderi de învățare și dezvoltare personală, deprinderi de organizare și prioritizare, deprinderi privind managementul  timpului și a vieții în general.Ai învățat să te bucuri de lucrurile mici ale vieții care dau savoare și sens. Incertitudinile date de situația planetară în care ne aflăm #coronavirus, s-au risipit și s-au tranformat în oportunități de creștere.

În cel 28 de zile ai fost conectat cu tine, cu cei dragi și cu ceilalți și ai învățat ce  contează cu adevărat. Așadar continuă pe modulul deprinderi sănătoase  și încearcă să confirmi acest fapt în fiecare zi. Informează -te pentru a înțelege mai bine acțiunea pozitivă a deprinderilor sănătose, corecte. Învață de la profesioniști, care deja au adopta un mod de viață bazat pe deprinderi sănătoase . Atitudinea crează deprinderea, iar deprinderile se dezvoltă prin antrenament sistematic.

Am încercat să-ți oferim un puzzle de soluții, ușor de accesat, care nu necesită o ordine anume, accesarea aleatorie s-ar putea să-ți ofere răspunsurile pe care le cauți. Am adăugat ingrediente importante care susțin relaxarea și starea ta de bine, muzica și lectura . You-tube-ul ne-a fost alături în aceasta călătorie pentru a-ți oferi ție experiențe frumoase, la un click distanță. Am învățat împreună faptul că relaxarea nu este un răsfăț, ci o parte esențială a vieții.

Noi ne oprim aici, tu vei contina ! Continuă să lucrezi la visele tale, să colorezi viața în posibilități neașteptate, să faci o lume mai frumoasă, să te cunoști pe tine însuți și pe cei din generația ta, să aduci un plus de creativitate lumii în care trăiești, să te implicit activ la crearea realității, să înțelegi perspectiva  lumii de măine!

Pentru tine, adolescent frumos!