Un puzzle de solutii – ziua 8

Recomandare muzicala

O noua zi, un nou început- Este week-end! E sâmbătă! Știu, poate nu mai apreciezi asta acum. Toate zilele par ca sâmbăta în izolare! Ideea este că tu poți schimba acest lucru, poți face un pas în spate care înseamnă un pic de detașare față de învățarea din timpul săptămânii, de platformele on –line și poți trece pe modulul week-end care e mai relaxant.Așadar activează-te pentru week-end.

 Tocmai te-ai trezit ! Primele minute de după somn stabilesc modelul comportamental pentru întreaga zi, dacă știi cum să le petreci, vei avea o zi frumoasă! Începe week-endul așa cum ai vrea să se continuie-vesel,dinamic, plin de energie și cu bucurie.

Mic dejun mai special-prima porție de combusibil a zilei-mănâncă ceva gustos și energizant. Dacă te enumeri printre cei care nu suportă ideea de a mânca dimineața, nu intra în panică, există și aici soluții. Este dificil să mănânci calitativ când ești ocupat.Totuși alimentația sănătoasă nu trebuie săîți lipsească . Dacă ai neglijat acest lucru până acum, este momentul ideal pentru deprinderi noi. Starea de urgență dureaza încă 20 de zile –cam cât durează un obicei să se transforme în deprindere. Așadar ar trebui să mănânci alimente proaspete, potrivite cu anotimpul curent, multe fructe și vegetale –cel puțin o porție la micul dejun, două gustări din fructe ca snack, o porție la prânz și una la cină.În al doilea rând ai nevoie de carbohidrați complecși –orez brun , cereale, cartofi, paste și pâine. Iar în al treilea rând ai nevoie de proteine de calitate –nuci,păstăi, soia, ouă, carne slabă și pește. Acum urmează partea distractivă să le combini.

Porridge de ovăz cu lapte decorat cu fructe de pădure –sună bine?Amestecă și ceva migdale și stafide pentru un gust dulce sau poate preferi pâine integrală prăjită cu unt sau unt de alune, sau clătite cu dulceață făcute cu mult suflet. Dacă faci parte din categoria oamenilor care sar peste micul dejun e de ajuns un suc proaspăt de fructe, sau un ceai de plante aromatice, sau băuturi de tip smoothie care se prepară ușor cu ajutorul unui blender. Sunt multe soluții la îndemână și pe platforma you-tube găsești diverse rețete ușor de preparat. Pentru celelalte mese ale zilei combină armonios alimentele mai sus menționate în funcție de ce dorește corpul tău –el este mașinăria care are nevoie de compustibil.

Nu uita să îți faci ziua frumoasă-alege o lectură plăcută, o muzică care îți  place, dansează, cântă, mergi la un concert virtual pe you-tube,  antrenează-i și pe cei din jurul tău,vizitează un muzeu virtual, inovează, creează, bucură-te!

 Prof psih Violeta Mușunoiu-Hoton