Un puzzle de solutii – ziua 9

Recomandare de carte

Începe o nouă săptămână cu entuziasmul începuturilor, prezent în tot ceea ce faci, cu bucurie! Ești la timonă și în această săptămână! Depinde doar de tine cum îți structurezi programul și cât reușești să asimilezi, să înveți, să crești, să evoluezi. Lucrurile sunt simple, la doar  un click distanță! Când deschidem computerul,conectat la internet, o întreagă lume se deschide în fața noastra! Profită la maxim de realitatea virtuală din fața ta și de învățarea on- line!  Vei gasi o lume frumoasă cu multe descoperiri, știință, artă, tehnologie, cinematografie, muzică, muzee, concerte, platforme educaționale, platforme de învățare, you-tube, influenceri, podcasturi motivaționale, toate la un click distanță! Este ca și cum ai intra într-un magazin virtual și ai începe să faci cumpărături! Așadar umple-ți coșul de cumpărături cu lucruri frumoase, de calitate.

Focus pe învățarea on-line!  De ce este important? Pentru că timpurile au sosit și toată planeta face același lucru! Conectează-te cu ceilalți din lume care fac același lucru! Care sunt avantajele?  Avantajele sunt că poți descoperi și învăța multe lucruri, conținuturile sunt accesibile oricând, economisești timp și totodată înveți în ritmul tău, poți avea un orar mai flexibil și acces în timp real la informații, filmele și conținuturile  pot fi vizualizate/audiate de câte ori este nevoie pentru a fi reținute, asimilate, metodele on-line sunt interactive, iar cursurile on-line sunt mult mai adaptate prezentului decât manualele clasice de învățare. Există o serie de motoare de căutare de la Google, Wikipedia, site-uri educaționale You-tube, Google Meet, Google Map și cu siguranță tu cunoști mult mai multe, care îți vor lărgi orizontrurile. Există si resurse educaționale deschise (R.E.D) care te vor ajuta la învățare și noi descoperiri! Și ca să te organizezi mai bine poți îmbina e-learning-ul cu metodele clasice de învățare. Ia un caiet frumos sau o agendă, notează cuvinte cheie, fă propriile tale rezumate, schițează, subliniază, fă-ți temele, concluzionează, folosește markere evidențiatoare, colorează, evidențiază și bucură-te la final de rezultat.

Învățarea on –line presupune și interacțiune virtuală, ceea ce înseamnă socializare! Deja cred că ți-ai făcut colegi virtuali. Pe unii îi cunoști, sunt cei din clasa ta, pe alții acum i-ai cunoscut! Adresează-te întotdeauna politicos! Minusul în învățarea on- line este că nu avem acces la emoțiile celuilalt. Așa că o comunicare politicoasă și decentă va ajuta întotdeauna. În realitate, oamenii nu sunt făcuţi să trăiască în on line însă social media este astăzi modul major de existenţă: aici se comunică de la egal la egal, aici se creează relaţiile, se colaborează, se împărtăşesc opinii apar comunităţi de interese, se conturează identităţi. Deci și tu vrei să arăți bine în on-line și cu cât iți vei folosi bunele maniere mai abil cu atât vei fi mai apreciat, mai popular.

Participă la cursuri de învățare, la webinarii și o lume frumoasă ți se va deschide în față! E lumea ta, e timpul tău! Hai în clasa virtuală !

Prof. Psih. Violeta Mușunoiu-Hoton